Újabb kupákkal gazdagodtak táncosaink

Most hétvégén, 2018. május 12-13-án rendezték meg Üllőn a Magyar Bajnokságot, a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége szervezésében. Iskolánkat számos táncosunk képviselte ezen a nívós versenyen.


Szombaton a Dance Show tánckategóriában versenyeztek a táncosok. Elsőként Vén Levente lépett színpadra szóló mini korcsoportban az Aki magyar, aki vitéz koreográfiájával. A zsűri döntése alapján az előkelő 2. helyet szerezte meg magának. Koreográfusa: Tóth-Varga Zsuzsanna. Duóban, mini korcsoportban Tóth-Varga Bettina és Vén Levente Párizsi emlékeink produkciója a dobogó legfelső fokára állhatott az igen erős mezőnyben. Szintén duóban, de gyerek korcsoportban Szemenovics Johanna és Dózsa Boglárka Szeretet-barátság-összetartozás koreográfiája a 3. helyezést érte el, mindkét duó koreográfusa Tóth-Varga Zsuzsanna. Csapatban, gyerek korcsoportban elsőként Rozmann Ildikó koreográfiája került színpadra a 4. osztályos táncosok előadásában, produkciójuk címe: Dance, dance, dance, ők a 6. helyet szerezték meg. Csapatban, de formáció és mini korcsoportban a New York című koreográfia lépett színpadra, a 3. osztályos táncosok előadásában, ők a dobogó 2. fokát foglalhatták el, koreográfus: Tóth-Varga Zsuzsanna és Szerecz Róbert. Utánuk már a nagyobbak következtek, a serdülők. Szólóban A kategóriában Vízhányó Dorina lépett színpadra a Miért ne? című táncával, ő az 5. helyet szerezte meg, olyan lányokat maga  mögé utasítva, akik már évek óta versenyeznek.

A Dance show tánckategória után, másnap, vasárnap a Kortárs-modern következett. Elsőként szóló, mini korcsoportban Tóth-Varga Bettina lépett színpadra, Áramlás című koreográfiájával, produkciójával az 1. helyezést érte el a zsűri döntése alapján. Koreográfus Tóth-Varga Zsuzsanna. Szintén szólóban, gyerek korcsoportban Theisz Zoé a Bennem égő tűz koreográfiája a 7. helyen végzett, koreográfusa Rozmann Ildikó. Vízhányó Dorina idén először indult ebben a tánckategóriában, szóló serdülő korcsoportban. Táncának címe, Miért pont te? A 2. helyen végzett, ami hatalmas eredmény, ahhoz képest, hogy először próbálta ki magát ebben a táncstílusban. Koreográfus Szerecz Róbert. Junior korcsoportban, szólóban, ahol igen erős a mezőny mindig, Győri Virág egy igen eredeti koreográfiával indult, amit saját maga állított össze, munkájában Szerecz Róbert támogatta, segítette. A zsűrinek nagyon tetszett Virág stílusa és tánca, meg is nyerte a versenyt, 1. helyezést ért el a Kikapcs című produkciója. Duóban, mini korcsoportban Tóth-Varga Bettina és Tóth Lolita, Egy lírai gondolat című tánca szintén az 1. helyet vívta ki magának. Koreográfus Tóth-Varga Zsuzsanna. Rozmann Ildikó koreográfiája, Álom címmel duó, gyerek korcsoportban a dobogó 2. fokára állhatott, Theisz Zoé és Bornai Andor Márk előadásában. Délután már a Fantasy tánckategóriában szereplő táncosok gyülekeztek. Három produkció képviselte iskolánkat. Elsőként szóló, mini korcsoportban Kiss Angéla lépett színpadra, a Dologra fel! című koreográfiával. Angéla a 2. helyen végzett, koreográfusa Tóth-Varga Zsuzsanna. Duóban, mini korcsoportban Kiss Angéla és Nagy Fanni, A szabadság íze tánca a 3. helyen végzett. Csapatban, mini korcsoportban a Baromfiudvar lakói című produkció a dobogó legfelső fokára állhatott. Mindkét tánc koreográfusa Tóth-Varga Zsuzsanna.

Nagy gratuláció a táncosainknak, akik fantasztikus eredményeket értek el és érnek el minden évben ezen a nívós és igen erős, tehetséges táncosokat felvonultató versenyen. Évről évre fejlődnek táncosaink, ami az eredményeken meg is látszanak. Köszönhető ez a szakmai munkát vezető táncpedagógusainknak, Tóth-Varga Zsuzsannának, Rozmann Ildikónak és Szerecz Róbertnek. Nekik is nagyon köszönjük a felkészítést, a munkát és kívánunk nekik és táncosaiknak további sok sikert!

Néhány kép