Táncművészet

A táncoktatásnak iskolánkban már sok éves hagyománya van. A Táncművészeti tagozat színesíti a Gárdonyi Géza Általános Iskola munkáját. A növendékek már óvodás korban, előkészítő csoportokban ismerkedhetnek a gimnasztika alapjaival. Az 1. évfolyamtól kezdve különböző táncstílusokat tanulnak a gyerekek az órarendbe beépítve. Klasszikus balettel, modern tánccal, latin amerikai tánccal ismerkednek meg a növendékek. Mozgáskultúrájuk, fizikumuk, szépérzékük, érzelemviláguk, önbizalmuk fejlődik, eközben megismerkednek a kultúra értékeivel.

Klasszikus balett: Olyan technikák összessége, amelyek minden tánctípus alapját képezik. Ma már egyetlen tánc sem képzelhető el balett alapok nélkül.

Modern tánc: Minden korosztálynak- minden alkalomra- kiváló szórakozást biztosít. A modern tánc a XX. században kialakult jellegzetes tánc, melyet a mozgás és kifejezés szabadsága jellemez. A modern táncban a különböző technikák ( jazz, kontakt, Graham, Limon stb…) önálló életet élnek és sajátos mozgásanyaggal rendelkeznek.

Zumba Tomic: A gyerekek számára kifejlesztett zumba edzés. Javítja a gyerekek koncentrációs képességét és önbizalmat ad. Növendékeink megtanulnak egymásra figyelni, együtt örülni.

Minden év végén egy impozáns gála keretében vizsgáznak a növendékek a Bartók Béla Kamaraszínház és Művészetek házában.

Növendékeink több nívós versenyen is nagy sikerrel szerepeltek már  (IDO:Országos bajnokságok ).

Jelenleg a tagozaton Tóth - Varga Zsuzsanna , Tóth Boglárka és Szerecz Róbert táncpedagógusok tanítanak. Céljuk a csapatmunka erősítése, testtudatos improvizatív tánctudás bővítése, a színház és az igényes zene szeretetének megtanítása.

A táncművészeti tagozat cél- és feladatrendszere

•    A mozgáskultúra sokirányú fejlesztése.
•    Művészetek iránti nyitottság.
•    Önfegyelem fejlesztése.
•    Felfedezze azokat a tehetséges gyermekeket, akik a táncművészetet majd hivatásként választják.
•    Ritmusérzék, harmonikus mozgás fejlesztése.
•    Gyermeki alkotóközösségek kialakítása.
•    Tanulók fantáziájának, kreativitásának alakítása, ábrázoló, reprodukáló képességeik formálása, ösztönzése.
•    Sikerérzet igényének kialakítása és megvalósítása.
•    A színpadi szereplések lehetőségeinek megteremtése.
•    Az Országos Divat- és Sporttánc, az IDO, IFMD és a Magyar Kupa Nemzetközi Ranglista korosztályos versenyein való eredményes részvétel.

A táncművészeti tagozat növendékei évenként vizsgáznak szakmai és nyilvános bemutatókon. A város kulturális rendezvényeinek gyakori szereplői.

Reméljük, hogy a leendő első osztályos tanulók is jól érzik majd magukat ebben a szép, otthonos, alkotásra késztető környezetben.
 

Kattints ide, hogy bekukkanthass az órákba !