Iskolánk története

Dunaújváros történetében az 1980-81-es tanévben két új általános iskola nyitotta meg kapuit a tanulók előtt. Az egyik a számunkra kedves: Gárdonyi Géza Általános Iskola, akkori nevén Római II. sz. Általános Iskola. Az iskola alapító igazgatója a nagy tiszteletnek és szeretetnek örvendő Parrag József igazgató úr volt. Iskolánk életét sok-sok momentum, emberi tényező határozta meg. Értékeit az Aranyvölgyi és a Barátság Általános Iskola értékei is gyarapították. Tehetséges és tenni akaró tanárok és tehetséges és tenni akaró gyerekek közös munkájából származó eredményeinkre büszkék vagyunk, immár három évtizede.

 

Iskolánk napjainkban

A mozgás iránt érdeklődő tanulók többféle mozgásforma közül is választhatnak iskolánkban. Az első évfolyamtól a nyolcadik évfolyamig a táncművészeti tagozaton sajátíthatják el a táncművészet alapjait. Heti nyolc órában, az órarendbe beépítve tanulhatják a gyerekek a táncot. Képzett táncpedagógusaink kiváló munkájának eredménye, hogy tanulóink országos és európai versenyeken is kiváló eredményeket érnek el. Rendszeresen fellépnek a városi kulturális és közösségi rendezvényeken, sőt a környező települések programjainak is aktív résztvevői. Évek óta hagyomány iskolánkban, hogy karácsonykor „Mindenki karácsonya” címmel ingyenes gálaműsort adnak tanulóink a Bartók Béla Kamaraszínház és Művészetek Házában a város összes óvódásának, a Jószolgálati Otthon lakóinak, tanítványaink szüleinek és az érdeklődő városlakóknak.Minden tanév végén a táncművészeti tagozat növendékei nagyszabású gálaműsort adnak ugyanitt, mely egyben a gyerekek vizsgaelőadása is.

A tánc mellett a labdarúgás is egyre népszerűbb sportág a Gárdonyiban. A PASE labdarúgó szakosztály edzői foglalkoznak a sport iránt érdeklődő gyerekekkel heti hat órában az órarendbe beépítve. Az egész napos oktatás lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek a tanulás mellett a sporttal is aktívan foglalkozzanak az iskolai időben. Iskolánk palettáját színesíti, hogy a tollaslabda sportág iránt érdeklődő gyerekek délutáni tollaslabda edzéseken vehetnek részt. A színvonalas oktatás mellett a mozgás, sport is fontos területe intézményünknek.

A következő tanévtől is várjuk a sport és a tánc iránt érdeklődő kisdiákokat iskolánkba.