International Book Giving Day

Február 14. a Nemzetközi könyvajándék nap. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek hozzáférését növelje a könyvekhez, s közben minél többen kapjanak kedvet az olvasáshoz.

Ehhez csatlakozott a József Attila Könyvtár is oly módon, hogy a mai napon a hozzájuk betérő és kölcsönző gyerekeket megajándékozza egy-egy könyvvel.

Épp ezt napot választotta iskolánk 3.d osztálya, hogy betérjen a könyvtárba, aminek rendszeres látogatója. A tanulók szívesen kölcsönöznek könyveket, lelkesen olvasnak. Többen is részt vesznek az osztályból a József Attila Könyvtár által meghirdetett OlvasóPróbában. Meglepetésként a mai napon választhattak az osztály könyvtárába egy új könyvet. Hogy mit rejt a fedőpapír, azt nem tudhatták, mert gondosan becsomagolva kapták, csak a rajta lévő segítő szavak alapján tudtak választani: varázslat, jó-rossz harca, fantázia, kaland. A könyv mellé kapott minden tanuló egy-egy szép könyvjelzőt is.

Az iskolába visszaérve izgatottan bontották ki a csomagot. Ajándékuk J. K. Rowling: Harry Potter sorozatának első kötete.  A könyv a közös olvasásélményt, mesehallgatást fogja szolgálni.

Képek