Idénynyitó gyermek, serdülő és ifjúsági országos bajnokság

2018. február 10-én városunk adott helyet az Idénynyitó gyermek, serdülő és ifjúsági országos bajnokságnak.

A rendezés lehetőségét a Gárdonyi Géza Általános Iskola kapta, elismeréseként annak a kitartó és lelkes munkának, hozzáállásnak, amit az elmúlt  négy évben a sportág terén mutattak. Ezt jelzi az is, hogy Dunaújvárost 37 tanuló képviselte. Idegenlégiósként a Gárdonyi csapatában versenyzett a baracsi Széchenyi Zsigmond Ált. Isk. tanulója, Zecher Józsué is.

A Gárdonyi több dobogós helyet is érdemelt szép játékával.

Gyermek fiú csapatuk ezüstérmes lett: Kattári Dávid, Major István Csongor, Gódány Bálint. Kattári Dávid egyéni versenyszámban is ezüstérmes lett.

Az egyik gyermek lánycsapat bronzérmet nyert: Csenki Sára, Orsós Ramóna, Szücs Vivien.

A serdülőknél a fiúk és egyik lánycsapatunk is bronzérmes lett:

Bozár János Rajmond, Tokodi Dániel, Pottondi Szabolcs, valamint Oláh Noémi, Sin Viktória, Szöllősi Vanessza, Tarczal Kíra.

Egyéniben a serdülőknél 5. helyen végzett Pottondi Szabolcs, a lányoknál pedig Szöllősi Vanessza. Pottondi Judit a 6. helyen végzett az egyéni versenyszámban, 17 indulóból.

Másik serdülő lánycsapatunk – Csenki Doroti, Pottondi Judit, Surnyák Anna és Farkas Zsanett – 4. helyezést ért el.

Dicséretet érdemelnek kisebb játékosaink is, akik még csak most kezdték meg a versenyzést vagy legfeljebb 2-3 bajnokságukon vettek részt úgy, hogy akár 3 évvel idősebb, s jóval gyakorlottabbak között küzdöttek. Büszkék lehetnek játékukra, s ha kitartóan edzenek, 1-2 év múlva ők is dobogóra állhatnak:

  • lányok: Kondor Anett, Popán Bianka, Kovács Réka
  • fiúk: Lednecki Patrik, Irowa Noel, Vadas Dominik ,Rabi Marcell, Rédli István Márk,  Orsós Vendel Milán, Novák Rikárdó, Garbacz Bertold,  Nyerusai Erik, Bokor Norbert, Szilágyi Krisztián

Nagyon szeretnénk, ha a lehetőség, hogy ennek a versenynek mi adjunk helyet, állandó eleme lehetne a lábtoll-labda sportág versenynaptárának, s bővülhetne a játék lehetősége további alkalmakkal.

Képek a bajnokságról