EurOpen 2017.

A rekkenő hőség ellenére fergeteges hangulatban telt az elmúlt hét végén Balatonfüreden a modern táncok EurOpen bajnoksága.

Az MTMSZ által megrendezett 3 napos nemzetközi eseményen 7 ország (Lengyelország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Izland, Oroszország és Magyarország) legjobbjai mérték össze tudásukat. A versenyre korcsoportonként az országos ranglisták kategóriánkénti első 5 helyezettjei nevezhettek.

Az esemény csúcspontja az esti eredményhirdetések után megtartott disco volt, ahol nyelvi korlátok nélkül lazíthattak a gyerekek. Annak ellenére, hogy sok versenyző szinte az egész napját a csarnokban töltötte felkészüléssel, illetve versenyzéssel, a buliban fáradhatatlanul tomboltak a jobbnál jobb zenékre. Jó volt látni a dunaújvárosiakat is, milyen lelkesen vesznek részt a mulatságban. Persze volt okuk az örömre, hiszen nagyon jó eredményekkel büszkélkedhetnek a Violin-Gárdonyi növendékei.

Kupagyőztesként állhattak a dobogó legfelső fokára Tóth-Varga Bettina és Vén Levente, a Hercegnő és a béka című koreográfiájukkal, mini-duó kategóriában.  Tóth-Varga Bettina emellé, mini-szólóban is megszerezte az első helyet, Egy lírai gondolat című számával.

Harmadikak lettek a második osztályosok (Dózsa Boglárka, Farkas Vanessza, Kiss Angéla, Nagy Fanni, Sági Angelika, Szemenovics Johanna, Tóth-Varga Bettina, Vén Levente) Buli van Aprajafalván című koreográfiájukkal, mini csoportban.

Második helyen végeztek az 5. osztályosok (Baranyi Kata, Baranyi Liliána, Fábián Lilien, Gazsi Georgina, Jakubik Beatrix, Kattári Dóra, Lakatos Lotti, László Nikolett, Ludányi Luca, Réz Véta, Szili Csenge) gyerek formációban, Egységben az erő címmel, és az 5. helyet szerezték meg gyerek csoportban, Énekesek reflektorfényben című koreográfiájukkal.

Ötödik helyen végeztek Jakubik Beatrix és Réz Véta, a Szirén és a tenger című számukkal, serdülő duóban.

Az első osztályos Tóth-Varga Bettinát, illetve a második és ötödik osztályos gyermekeket Tóth-Varga Zsuzsanna nívódíjas táncpedagógus készítette fel a versenyre.

Szerecz Róbert táncpedagógus készítette fel Theisz Zoét és Bornai Andor Márkot, akik gyerek duóban, Képzelt barát című koreográfiájukkal az 5. helyen végeztek.

Ezeken a szép eredményeken felbuzdulva az év legrangosabb versenyén, a novemberi világbajnokságon, a csehországi Liberec-ben is szeretnék magukat megmérettetni a versenyzők.

Képek