Dunaújvárosi III. Nyílt Lábtoll-labda Verseny

2020. január 18-án a Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Verseny III.  alkalmát szervezte és rendezte iskolánk a DLSZ, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség és az MPRINT Dekorációs és Grafikai Stúdió támogatásával.

A versenykiírásban megfogalmazott célok megvalósulását bizonyítja, hogy a versenyzői létszám folyamatosan növekszik, a sportág egyre népszerűbb városunkban és nemcsak a diákok körében. Ezen alkalommal 96 indulót regisztráltunk, amiből 14-en felnőtt versenyzők voltak. 8 iskola tanulói vettek részt a játékban. Kiemelkedő létszámmal a Gárdonyiból és a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából.

Nagyon örültünk a már rendszeres résztvevők mellett az új játékosoknak is mind a diákok, mind a felnőttek részéről. A nevezők között volt például Domján Boglárka is, a DPASE játékosa. Szívesen látjuk versenyeinken más sportágak képviselőit baráti játékra, a kapcsolatok erősítésére.

A versenyt az a megtiszteltetés érte, hogy részt vett rajta a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke is, Fehér János, és vendégül hozta magával Magyarország 3 világbajnok sportolóját is, akik zenés bemutatót is tartottak a jelenlévőknek labdakezelésből, háló feletti játékból. Ők: Tóth Gábor, Herczeg Gábor és Farkas Lilla. Velük jött az Újszászi VVSE bajnok gyermek csapata is, akik a haladó fiúk ellen játszottak barátságos mérkőzést versenyen kívül: Kulcsár Zalán, Konka Dániel, Jónás Károly.

A Gárdonyit 22 versenyző képviselte nagyon szép eredménnyel. Egyéni versenyszámban 4 tanulónk lett bajnok. A haladó lányok között Kondor Anett, a középhaladó lányoknál Csenki Sára, a középhalladó fiúknál Sziver Patrik és a kezdő lányoknál Zecher Zoé.

Dobogós eredményeink

 • kezdő Lány csapatverseny III. hely: Gál Vivien – Szabó Dzsamila (a csapatot Kohán Árpádné egészítette ki)
 • középhaladó lány csapatverseny I. hely: Csenki Sára – Zecher Zoé – Kattári Dóra
 • középhaladó fiú csapatverseny I. hely: Sziver Patrik – Nagy Dániel – Rabi Marcell
 • középhaladó fiú csapatverseny II. hely: Kovács Krisztián (Kondor András és Rabi István szülőkkel)
 • középhaladó fiú csapatverseny III. hely: Szücs Tamás – Zudor Milán (Zecher Józsuéval Baracsról)
 • haladó lány csapatverseny II. hely: Kondor Anett (Szöllősi Vanesszával és Csenki Dorotival)
 • haladó fiú csapatverseny II. hely: Kattári Dávid – Lednecki Patrik (Major I. Csongorral kiegészülve)
 • kezdő lány egyéni verseny: I. Zecher Zoé,  III. Kattári Dóra és Gál Vivien
 • középhaladó lány egyéni verseny: I. Csenki Sára
 • középhaladó fiú egyéni verseny: I. Sziver Patrik,  II. Rabi Marcell, III. Zudor Milán
 • haladó lány egyéni verseny: I. Kondor Anett
 • haladó fiú egyéni verseny: II. Kattári Dávid, III. Kovács Krisztián

Nagyon ígéretesen játszott a másodikos tanulók csapata a kezdő fiúk között: Kókány Balázs, Erdenebayar Bat-Erdene és Vicsotka Martin (csapatversenyben 5. hely). Bat játékával meglepte a középiskolásokat is, mert nagyon megdolgoztatta az ellenfelet. Sőt! Nyerni is tudott egyéni versenyszámban ifjúsági korcsoportú ellen is.

További indulóink a versenyen, akik most nem tudtak dobogóra állni, de játékuk mindenképpen dicséretet érdemel:

Budai Tamás- Tóth András (csapatversenyben 4. hely Kádár Barnával)

Most is családi csapatként vett részt a versenyen az elsős testvérpáros: Kerti Emília és Kerti Benett a szüleikkel, Kertiné Horváth Zsuzsannával és Kerti Ferenccel.

Az elért szép eredményekhez gratulálunk és további sikereket kívánunk a lábtoll-labdázásban!

Képek