Aranyérem itthon, VB cím Liberecben

Ismét szépen szerepeltek az MTMSZ őszi kupáján a Gárdonyi táncos növendékei.

A három fordulós versenysorozat első megmérettetésén a serdülő leányok korosztálya volt a legnépesebb, ahol Vízhányó Dorinának szurkolhattak a Dunaújvárosiak. Dorina az elődöntőben gyönyörűen bemutatott koreográfiája után méltán került a 9 fős döntőbe, a hol a pontszerző VI. helyet szerezte meg. Szépen táncolt Győri Virág is, aki junior szólóban az V. helyen végzett.

A picik is kitettek magukért. Vén Levente dance show szólóban, Tóth-Varga Bettina pedig fantasy szólóban az I. helyet szerezte meg mini korosztályban. Bettina és Levente fantasy duóban is aranyérmes lett. Ugyancsak a dobogó legfelső fokára állhatott fel Tóth Lolita és Tóth-Varga Bettina kortárs mini duóban. A gyermekeket Tóth-Varga Zsuzsanna és Szerecz Róbert táncpedagógusok készítették fel.                                                                    

Teljes méretért kattints a képre!

A kicsiknek azonban nem ért véget ezzel a versenyzés, másnap már a csehországi Liberecbe utazhattak, ahol november 20-26-ig rendezték A WADF világbajnokságát. A rengeteg versenyzőre való tekintettel, 7 napon keresztül, reggel 9-től este 9-ig, 2 helyszínen párhuzamosan zajlott a viadal. A gyerekek Tóth-Varga Bettina révén mini, Vén Levente részéről pedig gyermek korosztályban voltak érdekeltek. Mindkét korcsoportban egyetlen magyar indulóként képviselték hazánkat. Bettina szólóban a szépen letáncolt elődöntő után sajnos éppen lemaradt a 6-os döntőről, így a 7. helyen zárta a versenyt. Duóban Bettina és Levente szintén a 7. helyen végzett. Meg kell azonban említeni, hogy a páros a 9-12 évesek korosztályában versenyzett, ahol nagyon szép eredménynek számít az övék, hiszen ők voltak a mezőny messze legfiatalabb párosa (Bettina még csak 7,5 éves, Levente pedig 9).

A két 7. helyért kárpótlást nyújtott, hogy Levente a 9-10 évesek között szólóban a döntőbe jutott. Nagyon erős volt a mezőny, ezért nem számítottak rá, hogy dobogós helyen végez, arra meg végképp nem, hogy a magyar Himnuszt hallják az eredményhirdetésen. Levente azonban megszerezte azt az örömöt, hogy a WADF világbajnokaként ünnepelhették és kicsit elérzékenyülve hallgatták végig a magyar Himnuszt.