„A vers olyan, mint egy matrjoska baba …”

- magyarázta a gyerekeknek Szabó T. Anna költő és műfordító a József Attila Könyvtár által szervezett újabb író-olvasó találkozón, május 7-én.

Ha először olvassuk a verset, követjük a tartalmát. Aztán mikor újra elolvassuk, már mást is észreveszünk benne. Minél többször olvassuk, annál több értéke tűnik elő, annál többet mond nekünk.

Most ezen a találkozón vett részt iskolánk 3. d osztálya, s gazdagodtak újabb élménnyel, melyet az írónő közvetlen hangvétele, mosolygós és humoros előadásmódja tett maradandóvá.  Ezen alkalommal tartották a könyvtár által szervezett OlvasóPróba eredményhirdetését is, amelyen több gárdonyis tanuló is jutalomban részesült. Díjukat  Szabó T. Annától vehették át.

A könyvtár hőse lett, a legtöbb könyvet olvasta el: Pillár Bence (4.d)

Szintén a könyvtár hőse, III. helyezett: Rabi Marcell (3.d)

A próba illusztrátora díjban részesült: Zudor Milán, Rédli István Márk és Váradi Levente.

Mindhárman a 3. d osztály tanulói, akik nagyon sok rajzot adtak le a tanév során a feladatlapok mellett. A pályázatra készült alkotásokból kiállítást is rendeztek az intézmény könyvtárosai: Törökné Antal Mária és Pokornyi Orsolya, akik mindig nagyon szívesen segítettek eligazodni a gyerekeknek a rengeteg könyv között.

 „A legolvasottabb osztály” díjat iskolánk 3.d osztálya kapta.

Ebben a tanévben havonta ellátogattak a könyvtárba, s tanulói közül 14-en csatlakoztak a versenyhez. Együtt 64 könyvet olvastak el.

Gratulálunk a szép eredményhez, és további kellemes olvasásélményeket kívánunk nekik!

Képek